Начало Новини.бг Полицай от Ловеч е в болница след залавянето на избягал от психиатрията...

Полицай от Ловеч е в болница след залавянето на избягал от психиатрията в града

309
0

Служител на районното управление на МВР в Ловеч е пострадал и е настанен в болница при залавянето на избягал агресивен пациент на Държавната психиатрична болница в града.

Наложило се е дори органите на реда да използват стоп-патрони, а избягалият психично болен е бил прострелян и също е настанен в лечебно заведение. И двамата са без опасност за живота.

Инцидентът е станал вчера след обяд. 42-годишният психично болен, който е руски гражданин, но е с български документи за самоличност, е бил на инжекционно лечение заради агресията си.

Началникът на първо мъжко отделение доктор Катя Едрева поясни как е избягал от болницата:

„Отворил е вратата, която е желязна, ударил фелдшера и го е изблъскал“.

Около час след като е избягал от психиатричната болница, охраната на ловешката средновековна крепост подава сигнал в полицията за лице с непристойно поведение и без дрехи. Директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов каза:

„Той е оказал съпротива. Нашите служители използват помощни средства, стоп патрон, за да го неутрализират. Има няколко удара, понесени от това лице, което е било крайно агресивно спрямо нашите служители и затова се е наложило да използваме тези помощни средства“.

Д-р Едрева посочи, че в болницата е постъпил преди шест години от дом в Елхово, тъй като е бил с тежко агресивно поведение. Към момента на бягството е бил на инжекционна терапия, тъй като състоянието му е било обострено.

Разследването по случая продължава. Образувана е и проверка за действията на полицейските служители на терен.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук