Начало Култура.бг Традиции.бг Празник на град Пирдоп

Празник на град Пирдоп

649
0

Поздравление на кмета Ангел Геров по повод празника на град Пирдоп

Angel Gerov web

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Всяка година, в първата събота след Деня на нашия покровител св. пророк Илия, ние – пирдопчани, отбелязваме празника на града в емблематичната местност Еленско, за да се почувстваме част от една общност, която ревниво пази своите традиции.

Еленската базилика векове наред е била духовно светилище и център на книжнината и духовността в този край. Мястото крие особено очарование, има изключителна енергия и привлича целогодишно множество хора.

Пирдоп има уникалното съчетание от прекрасна природа, богато културно-историческо наследство и будни хора. Наш ред е да съграждаме и развиваме града, в който сме родени, израсли и живеем днес с нашите семейства. Бъдещето на Пирдоп зависи от всеки един от нас. Нека предадем това чувство на децата си и ги научим да обичат родния град.

Скъпи съграждани,

Общинската администрация подготви провеждането на събора през настоящата 2020-та година. За съжаление, поради въведените извънредни противоепидемични мерки в страната, за първи път от 127 години празникът няма да се проведе край руините на древната Еленската базилика. Ще продължим тази повече от столетна традиция с раздаването на обреден курбан, осветен от отец Недко за здраве и благоденствие.

20200720 140411

Приемете и моите най-сърдечни благопожелания за здраве, радост и благополучие във всеки дом. И нека свети Илия, защитник на град Пирдоп, ни дари с мъдрост, сила и вяра, за да успеем.

Защото Пирдоп заслужава едно по-добро бъдеще!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

pirdop.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук