Начало Новини.бг Столичани на бунт срещу блокадите, настояват властите да разчистят безобразието

Столичани на бунт срещу блокадите, настояват властите да разчистят безобразието

433
0

Жалба от 423-ма столичани, подписана само за ден, внесоха в Столична община и СДВР недоволните граждани. В нея те призовават главния отговорник за недопускане на безобразието по софийските улици – кметът Йорданка Фандъкова, да си свърши работата по закон и да осигури свободното движение на всички, информира Новини.бг.

Факт е, че въпреки нарушаването на редица закони, включително по Конституция, общината не предприема никакви действия срещу протестиращите и блокадите им.

Именно Фандъкова е човекът, който трябва да гарантира реда в поверения ѝ на избори град и да нареди на органите на реда от СДВР да премахнат неразрешените блокади. До момента обаче това не се случва повече от две седмици и освен недоволството на мнозинството от софиянци, бизнесът в града също страда.

Вносителите на жалбата се заканват именно на това след консултация с адвокат – ако от Столична община не предприемат действия и игнорират подписката им, ще заведат съдебни дела, като ще сезират и Върховния административен съд.

Вносител на жалбата е столичанката Даниела Йорданова, а документът е подкрепен от още 423 граждани.

Това е първата ни стъпка в общата борба за въвеждане на ред и законност в столицата. Целта ни е проста и ясна и тя е да накараме държавата да си влезе в пълномощията и да си свърши работата, категорични са подкрепилите жалбата.

Тя вече е входирана в Столична община под номер СОА20-ГР94-3936 от дата 06.08.2020 г. Всеки гражданин, който е против незаконното нарушаване на правата му, може да следи за нейното движение и да пита администрацията на Фандъкова какво се случва с жалбата.

Най-сетне: Столичани на бунт срещу блокадите, настояват властите да разчистят безобразието - 1

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук