Начало Култура.бг За пета поредна година Белоградчик ще бъде домакин на летния фестивал за...

За пета поредна година Белоградчик ще бъде домакин на летния фестивал за опера и балет „Опера на върховете – Белоградчишки скали“

364
0

Видин, 6 август /Валери Недялков, БТА/
За пета поредна година Белоградчик ще бъде домакин на летния фестивал „Опера и балет на открито“ – Белоградчишки скали. Това съобщи зам.кметът на община Белоградчик Росен Младенов. Заради епидемичната обстановка тази година фестивалът ще е в три поредни дни в летния театър на Белоградчик, а в програмата са предвидени оперен концерт и две представления за деца. Оперният концерт – на 21 август, е посветен на 170-та годишнина от Белоградчишкото въстание.
Ден по-късно ще се играе постановката „Вълшебната флейта“ от В.А.Моцарт, адаптирана версия за деца, а в последния ден – детският спектакъл „Трите прасенца“ от Ал. Райчев. Фестивалът „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали се провежда за пета поредна година по идея на режисьора Пламен Карталов. Четири поредни години спектаклите се състояха в първия двор на крепостта в Белоградчик в рамките на седмица, тази година те ще се играят в летния театър на града.

БТА;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук