Начало Новини.бг Над 30 души подкрепиха свободата на словото във Враца

Над 30 души подкрепиха свободата на словото във Враца

346
0

Над 30 човека се включиха в мирното шествие във Враца под надслов „111 търси 112„, организирано от младежката медийна платформа „Слово 111„. Причина за протеста, имащ за цел обединение на обществото в защита на правото му на свобода на словото, е сваленият от интернет репортаж на местна частна регионална телевизия, отразяващ визитата на премиера Борисов в града. 

„Белязахме обещаващо начало, защото да се съберем 30 души в малък град като Враца е успех. Видях хора, които не сестрахуват да имат мнение, не се притесняват, че може да загубят работата си. Това са привърженици на свободата, не протестиращи. Форматът, който проведохме, беше познатият: колона, микрофон. Обяснихме защо сме във Враца, защо ще продължим с нашата дейност. Благодаря на г-жа Мая Антова, учител по история. Тя каза, че младите, израснали по времето на демокрацията, са със иззети права. Ние искаме промяна и се надяваме да вървим напред заедно с възрастните, които да ни подкрепят“, каза Михаил Митев от организаторите.

Младите журналисти обещават, че „подобни събития ще се организират във всеки един град, където се потъпква свободната и обективна журналистика“.

От вчера, 6 август, функционира и официалният сайт на платформата.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук