Начало Новини.бг Полицията ще регулира движението към Рилския манастир за Голяма Богородица

Полицията ще регулира движението към Рилския манастир за Голяма Богородица

263
0

Полицията ще регулира движението към Рилския манастир за Голяма Богородица. Засега със светофари, а ако се наложи – и полицията ще регулира движението към Рилския манастир за празника Голяма Богородица, 15 август, в участъка, където се извършват укрепителни дейности при срутищата над с. Пастра, казаха от Полицейското управление в Рила. 

Около 150-метра от подпорната стена при двете срутища по пътя към Рилския манастир вече е готова, казаха експерти.

Подпорната стена е висока над 4 метра. Първото срутище вече е обезопасено, от двете страни на второто, което е по-голямото, вече е трасирана основата на стената. Второто срутище едновременно с полагане основите на стената се и обрушва. В началото обаче виси опасна скала от поне 2 куб. м. Там работят и алпинисти.

Екипите по укрепването и тежката техника остават на обекта, а за празниците, ако се наложи, работата временно ще бъде спряна. 

Ремонтът на стойност около 6.5 млн. лева стартира през юни и извършва се от „Автомагистрали“ ЕАД и е със срок 5 месеца. През август са двата големи празника за Рилската обител – Голяма Богородица, на 15 август, и Успението на Св. Иван Рилски – 18 август. 

За празниците полицията има готовност да осигури регулиране на движението в участъка на укрепителните дейности и изобщо по пътя Рила-Рилски манастир, казаха от полицейското управление в града.

БНР;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук