Начало Новини.бг Спазват ли противоепидемичните мерки жителите на Благоевград?

Спазват ли противоепидемичните мерки жителите на Благоевград?

322
0

Най-много са потвърдените случаи с COVID-19 в област Благоевград. За съжаление, областният център води статистиката на заразените с коронавирус в страната.

Спазват ли мерките жителите на областния град и как си обясняват завишения брой новозаразени? На тези въпроси потърсихме отговори от хората работещи или намиращи  се на обществени места, на които има по-голямо движение и струпване.

Търговските обекти

Репортерската проверка започна от магазин за плодове и зеленчуци. В този търговския обект обслужването е от един човек и той е с маска.

 „Има хора, които се страхуват и има хора, които изобщо не спазват забраните. Това не е добре, но доколкото можем, стараем се да ги предупреждаваме“, сподели продавачката в магазина.

Проверката на Радио Благоевград продължи и в магазин за дрехи. Собственикът, който сам обслужва клиентите, е с маска. Той твърди, че противоепидемичните мерки в търговските обекти се спазват, но не така стоят нещата в заведенията.

 „Според мен не трябва да има затягане на мерките, но трябва в заведенията да има отстояние,  дискотеките може би трябва да се затворят“, обясни собственикът на магазина за дрехи.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук