Начало Култура.бг Люси Дяковска с мисия „Кайлъка“

Люси Дяковска с мисия „Кайлъка“

555
0

Талантливата певица Люси Дяковска започна реализацията на нов проект, този път свързан с родния ѝ Плевен. Който познава Люси, знае за нейната силна социална справедливост и ангажираност, затова още от самото начало има подкрепата на много хора, на бизнеса и институциите. За „Кайлъка“ трябва сърце, твърди Люси Дяковска.

Ако видите къдрокосо момиче да коси в парка „Кайлъка“ с електрическа косачка и ви заприлича на Люси Дяковска, не си мислете, че сте се припознали – тя е … Нейното силно желание да помага на родния Плевен и по-точно на един от най-красивите паркове у нас – „Кайлъка“, е в основата на новата ѝ идея, за която разказва за първи път пред „Хоризонт“.

Един парк е ценен с културното си наследство, изтъква Люси Дяковска, която изчита страници за историята на парка, проучва позабравените факти, увлича хора и началото е сложено.

Готова винаги да запее, Люси Дяковска възпламенява публиката на която и да е държава, където изнася концерти. Сега иска да запали хората и за една благородна идея – да се грижат за средата около себе си. Вече го правят и група доброволци, с която заедно гледат в една посока – „Кайлъка“.

От бизнеса също питат с какво да помогнат и вече го правят. Средства ще се набират по различни дарителски модели. Плевенчани ще разберат за тях на специална среща с Люси Дяковска на 17 септември.

Съвсем скоро в парка ще се появят 75 шарени бетонни кошчета.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук