Начало Култура.бг „София филм фест във Варна“ започва в крайморския град

„София филм фест във Варна“ започва в крайморския град

331
0

Варна, 10 август /Данаил Войков, БТА/
От днес до 16 август ще се състои 11-то издание на „София Филм Фест във Варна“, съобщиха организаторите.
През тази година, освен Фестивалният и конгресен център в града, домакин на проявата ще бъде и Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, в чиито двор любителите на киното ще се насладят на прожекции под открито небе. Те ще са в първите четири дни на фестивала.
Билетите за филмите са на цена 8 лева, като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение цената е 6 лева. При закупуване на 5 и повече билета наведнъж, цената е 7 лева. Билети за прожекциите в двора на училището по изкуствата ще бъдат продавани само на място преди прожекция.
Първата прожекция е предпремиерна с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „Босият император“. Тя е днес от 21.00 часа в двора на училището. И тази година организаторите дават възможност на нови таланти да покажат своите творби чрез формата „Екран за нови кинематографисти“, а форматът „Община Варна представя“ ще покаже филми, създадени с подкрепата на Фонд „Култура“ към общината.
„София Филм Фест във Варна“ ще предложи на любителите на седмото изкуство заглавия, отличени по-рано през годината. Организаторите са подготвили дванадесет невероятни филма, сред които абсолютният фестивален хит „Паразит“ на режисьора Понг Чун-Хо, който удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм. Публиката ще може да види още „Тялото Христово“ на полския режисьор Ян Комаса, „Фарът“ на Робърт Егърс, „Предателят“ на Марко Белокио и други.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук