Начало Новини.бг Бургас отново е лидер в средното образование: Разкрива високотехнологични центрове и специализрани...

Бургас отново е лидер в средното образование: Разкрива високотехнологични центрове и специализрани кабинети в 10 училища

312
0

Десет бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове, специализирани кабинети за практическо обучение и съвременна образователна среда за своите възпитаници. Дейностите ще стартират от новата учебна година по три национални програми на Министерството на образованието и науката – „Изграждане на училищна STEM среда“, „Осигуряване на съвременна образователна среда“ и „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“.

Технологични STEM центрове /STEM обучение – наука (Science), технология (Technology), инженерство (Engineering) и математика (Maths)/ ще бъдат разкрити в ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. Долно Езерово, ОУ „Иван Вазов“ – кв. Банево и Професионалната гимназия по транспорт. Те ще бъдат със съвременен дизайн, оборудване и обзавеждане, в които ще бъде интегрирано ново учебно съдържание, свързано с интересите и възможностите на учениците и с акцент върху развитието на практически умения и креативност.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук