Начало Новини.бг Задържаха земеделски производител за убийство на бизнесмен от Сливен

Задържаха земеделски производител за убийство на бизнесмен от Сливен

353
0

Задържан е убиецът на 45-годишен бизнесмен от Сливен, чието тяло бе намерено от полицейско куче на 21 юли, укрито в сух канал в землището на село Панаретовци, в близост до овощната му градина, съобщи окръжния прокурор Пламен Стефанов. Извършителят е на 36-години, земеделски производител, без криминални прояви. Той е задържан в събота следобед, а днес му е повдигната постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража.“

Убийството е извършено с преправен газов пистолет, каза прокурор Стефанов.

„Застрелян е със седем куршума, два от които в главата“.

На извършителя е повдигнато обвинение за предомишлено убийство.

„Всички косвени доказателства сочат за нещо такова, доколкото той се е подготвил. Има оръжие – преправен пистолет „Иж“ газов със сложена цев на „Макаров“ с изтрити номера. Стреля със силиконови ръкавици, изнася трупа с ръкавици от плат. Има прикрити следи, което говори на този етап за някакъв предумисъл и за това му е повдигнато такова обвинение. 

Все още се работи по мотивите за престъплението. 

Имали са търговски отношения помежду си – покупко-продажби. Има още работа относно изясняване мотива за престъплението“

Допълнително затруднение в разкриването на престъплението се оказало унищожаването на горещите следи, след като преди да уведомят полицията близки са правили опити да намерят убития, каза директорът на ОДМВР Сливен старши комисар Димитър Величков. 

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук