Начало Новини.бг Над 240 деца са получили подкрепа в Центъра за обществена подкрепа в...

Над 240 деца са получили подкрепа в Центъра за обществена подкрепа в Кубрат

490
0

Кубрат, 10 август /Садет Кърова, БТА/
Над 240 деца са получили подкрепа в Центъра за обществена подкрепа в Кубрат от разкриването му през 2016 година досега. Това съобщиха от общинската администрация.
Центърът, като държавно делегирана услуга, обслужва общините Кубрат и Завет. В него се предоставят социални услуги, насочени към превенция на изоставянето, на насилието и отпадането от училище. Специалистите подкрепят процеса на реинтеграция и осъществяват обучение за самостоятелен живот и социална интеграция на деца от институции, както и консултиране и подкрепа на деца с поведенчески проблеми и семейства в риск. ЦОП активно работи с приемни родители и деца, обучава и подкрепя кандидат осиновители и осиновени деца.
През четирите години от създаването си социалната услуга в общността работи над капацитета – средно годишно с 60 деца на месец, каза управителят на центъра Кенан Алиев. Той посочи, че поради нарастващия брой на потребителите с решение на Общинския съвет капацитетът на Центъра ще бъде увеличен от 30 на 45 места. По думите на Алиев предложението за увеличение е в съответствие с Общинската стратегия за развитие на социалните услуги за 2021 година на Община Кубрат. Промяната ще влезе в сила от началото на следващата година.

БТА;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук