Начало Новини.бг Ново протестно автошествие в Плевен

Ново протестно автошествие в Плевен

281
0

В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него ще преминат през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Протестиращите се събират в 17.30 в началото на парка „Кайлъка“.

„Протестът се организира от „Демократична България“ в Плевен.Това са партиите, които са членове на съюза „Зелено движение“ – „Да, България и ДСБ, но всъщност нашата организация в Плевен е една по-широка формация, с която сме представени в Общинския съвет, формацията се нарича „Плевен може, Плевен побеждава“, така че ще има и други организации, които ще се включат в протеста, каквато е и партията „Ден“ на господин Найден Зеленегорски“, каза Албена Симеонова от „Зелено движение“.

Свилен Трифонов, областен координатор от „Да, България“ допълни, че е подадено уведомление в община Плевен за организирането на автошествие, описан е маршрута, по който ще премине автошествието. Той подчерта, че е призовал всички участници в протеста да спазват законите и да не бъдат извършвани нарушения:

„Протестът ще бъде мирно протестно автошествие, обявили сме, че ще използваме позволените за това материали, а именно плакати, ще имаме мегафон и знамена. Идеята ни е да увлечем след себе си колкото се може повече граждани, които не са доволни от случващото се в държавата. Борбата ни е насочена основно срещу корупцията и срещу своеволията, които се случват в държавата“, допълни Трифонов.

Правителството не прави нищо за „Кайлъка“. Това е един проблем, който повече от 20 години не може да се реши, коментира Албена Симеонова. 

БНР;РодБг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук