Начало География.бг Пътят Пловдив – Асеновград става магистрала с новите локали (Видео и снимки)

Пътят Пловдив – Асеновград става магистрала с новите локали (Видео и снимки)

372
0

Започна изграждането на 18 км локални платна в двете посоки на пътя Пловдив – Асеновград, по който преминават по 24 000 коли на денонощие. „За първи път в областта се прави подобна инфраструктура, това на практика си е магистрала“, коментира директорът на фирмата изпълнител „ИСА 2000“ Паун Иванов.

Новите платна попадат територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград, които учредиха право на строеж в полза на АПИ. Стойността на обекта е 18 900 000 лв. с ДДС. „Срокът на изпълнение е 365 дни, изпълнител е „ИСА 2000″, които направиха много добре Асеновградско шое, сега ще направят същото и с локалите“, заяви зам.-кметът на Община „Родопи“ Владимир Маринов, който също подчерта, че това е единственият път в Пловдивска област с локални платна. От „ИСА 2000“ обещаха да приключат обекта за половин година.

На първата копка присъстваха и областният управител Дани Каназирева, и кметицата на Куклен Мария Белчева.

Зам.-кметът на "Родопи" Владимир Маринов, директорът на "ИСА 2000" Паун Иванов и собственикът на фирмата Юлиян Инджов (от ляво на дясно).
Зам.-кметът на „Родопи“ Владимир Маринов, директорът на „ИСА 2000“ Паун Иванов и собственикът на фирмата Юлиян Инджов (от ляво на дясно).
Водосветът преди първата копка.
Водосветът преди първата копка.

plovdiv-press.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук