Начало Новини.бг Атлантиците изгониха Минеков! Участвал в ОФ-коалицията около Румен Радев

Атлантиците изгониха Минеков! Участвал в ОФ-коалицията около Румен Радев

321
0

Във връзка с медийни публикации, които ще коментираме по-късно, Ви уведомяваме, че членът на „отровното трио“ Велислав Минеков по имейл обяви до всички членове на Атлантическия съвет на България, че напуска организацията! Следователно, считано от днес, той не е наш член“. Това гласи съобщението на Атлантическия съвет на България.

От Съвета обясняват още, че не е имало възможност да бъде изключен по-рано, тъй като в правилника им няма предвидена подобна възможност.

„Като всеки редовен член на АСБ, проф. Минеков е заявил, при приемането си през март 2018 г. , че споделя целите, Устава и Етичния кодекс на АСБ, както и че ще ги отстоява и спазва. Освен това е декларирал, че не е бил свързан с бившата ДС, каквото е задължителното условие за да се кандидатства за членство в АСБ. Политическите възгледи или партийни симпатии на различните членове са тяхна лична работа. В АСБ членуват свободни хора, които подкрепят различни партии, но огромното мнозинство са безпартийни“, обясняват от Атлантическия съвет.

Освен Минеков, още трима членове и симпатизанти на „Демократична България“, които са били и членове на АСБ, са съобщили своето решение за напускане и вече не са членове.

Марица;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук