Начало Новини.бг Над 70 деца от община Стрелча няма къде да започнат предучилищна подготовка

Над 70 деца от община Стрелча няма къде да започнат предучилищна подготовка

355
0

Месец преди старта на учебната година, над 70 деца от община Стрелча няма къде да започнат задължителната предучилищна подготовка. Единствената детска градина в града остава затворена заради спрян ремонт, тъй като е в ход прокурорска проверка срещу фирмата – изпълнител. 

Единственият вариант за обхващането на децата е да се преустроят помещения в местното основно училище, но затова е необходимо и разрешението на РЗИ, каза директорът на детската градина Мария Петришка:

„Три стаи могат да бъдат приспособени за занимални: На подготвителна група 6- годишни; на подготвителна група 5-годишни и една сборна група за  3- и, 4- годишни. Обучението ще бъде целодневно, а идеята е да се обхванат и нуждаещите се, не само 5-6-годишните. Заставаме твърдо зад родителите и знаем колко е трудно. Ние как ще разположим вече там в групите, къде ще бъде занималня, спалня, това е въпрос на време, на организация. За храна ще търсим решение – или кетъринг или тук ще се готви на децата, в Стрелча, но ще се търси решение за подсигуряване храненето на децата, при положение че ние трябва да осигурим и целодневно обучение“.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук