Начало Новини.бг Сравнително малък брой ловци при откриването на ловния сезон за пернат дивеч

Сравнително малък брой ловци при откриването на ловния сезон за пернат дивеч

291
0

След откриването на ловния сезон за пернат дивеч 2020 – 2021 година горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Кюстендил, съвместно със служители на МВР са извършили проверки на на 12 ловни дружинки на територията на дирекцията. 

Проверени са 135 ловци за притежаване на  редовен ловен билет, както и разрешително за отстрел за съответната дата. Проверяващите не са констатирани нарушения и  инциденти пред първите два ловни излета.

За спазване изискванията на Закона за лова всяка година се правят съвместни проверки с МВР, като се следи да не се превишават дневните норми за отстрел и да не се използват забранени устройства. Следи се и за спазване на промените в Закона за оръжията, като пушките е необходимо да се транспортират до мястото на лова със заключващ механизъм, а пистолетите в специален куфар. Всеки ловец трябва да е с облекло със сигнален цвят и да спазва указанията на ръководителя на лова /при групов лов/, за да се избегнат инциденти. По време на лов е необходимо да се спазва забраната за употребата на алкохол и наркотични вещества.

Регионална дирекция по горите призовава ловците за спазване на законовите разпоредби, епидемичните и мерките за биосигурност, на противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук