Начало Новини.бг Българите карат най-старите автомобили в Европа, твърди проучване

Българите карат най-старите автомобили в Европа, твърди проучване

306
0

Българите карат най-старите автомобили в Европа и могат да си позволят кратки пътувания. Швейцарец със своето дневно възнаграждение може да измине с автомобил повече от 3400 км. Българинът – 523. В България на пътищата човек загива 4,5 пъти по-често отколкото в Норвегия. Това показват данни от проучване на експерти на rankomat.pl.  

„През лятото на 2020 г. сме принудени да се оттеглим от традиционния обществен транспорт. Европейците ще седнат в леките си автомобили. Колко ще струва пътуването с лек автомобил? Това зависи. Цената на горивото в европейските държави значително се различава. Цената на горивото в България е само 60% от цената на горивото в Монако. Но, когато сравним нивото на възнагражденията се оказва, че жителите на Монако, въпреки високите цени на горивото, ще изминат много по-голямо разстояние при зареждане на гориво за дневното си възнаграждение“, пише още в докалда.

Според данните най-евтино е горивото за жителите на Централна и Източна Европа. Те обаче също така имат много по-ниско възнаграждение. Жителите на най-богатата страна Монако печелят дневно 21 пъти повече отколкото среден български жител.

Investor.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук