Начало Култура.бг В Несебър празнуват с емоции и светлина

В Несебър празнуват с емоции и светлина

308
0

За поредно лято жители и гости на Несебър ще съпреживеят широка палитра от зареждащи емоции, съпътстващи двудневната богата програма. Пищните тържества в Деня на Успение Богородично по традиция ще имат своята кулминация в нощта на 15 август с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени и грандиозен пиротехнически музикален лазерен спектакъл.

В тържествените концерти ще участват любимците на вече три поколения българи „Тоника СВ“ и легендарните рок банди „Б.Т.Р.“ и „Тангра“. Почитателите на стилната класическа музика ще се насладят на триото тенори „Изящните гласове“, а магията на българския фолклор ще заплени публиката чрез музикалните и танцови изпълнения на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“. „Морските звездички“ на Несебър пък ще зарадват малки и големи със своя талант и детско очарование.

Отслужване на празнична Света литургия в храм „Св. Успение Богородично“ и ритуал по тържественото издигане националния флаг също са включени в програмата.

Във връзка с извънредната обстановка в страната и света, причинена от КОВИД-19, организаторите от Община Несебър обещават да се погрижат честванията по случай празника на града да преминат при пълно спазване на разпоредените от Министерството на здравеопазването  противоепидемични мерки.

Дума;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук