Начало Новини.бг Кмет затяга онлайн дисциплината в Столипиново заради епидемията

Кмет затяга онлайн дисциплината в Столипиново заради епидемията

276
0

Лекуващият се от коронавирус кмет на пловдивския район „Източен“ Иван Стоянов се зае онлайн да затегне дисциплината в квартал „Столипиново“ заради размаха на епидемията.

Местният управник се включи дистанционно от болничната стая в свиканата от него спешна среща с представители на всички общности  в ромската махала.

„Съвместно с началника на Шесто Районно управление на полицията главен инспектор Николай Кирков и заместник-кмета Ерол Садъков бяха разяснени и обсъдени всички мерки и забрани за ограничаване разпространението на коронавирус, като  забрана за събиране на много хора в закрити и открити пространства по време на празници, сватби или погребения“, съобщиха от „Източен“.

На жителите на „Столипиново“ е припомнено да носят предпазни маски при провеждане на мероприятия на открито , както и да спазват дистанция от минимум два метра. Възобновява се дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти в квартала. Апелира се всички карантинирани лица да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати.

Стоянов обясни сериозността на ситуацията и призова за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се всички разпоредби. А здравните медиатори към район „Източен“ се ангажират непрекъснато да информират и  разясняват  на жителите противоепидемичните мерки, както и симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук