Начало Новини.бг Мощен удар! Разбиха нелегалния цех за тютюн на Мосю в Столипиново СНИМКИ

Мощен удар! Разбиха нелегалния цех за тютюн на Мосю в Столипиново СНИМКИ

302
0

Служители на Шесто районно полицейско управление в Пловдив разбиха незаконен цех за рязане на тютюн в квартал „Столипиново“.

В ареста на районното е задържан мъж на име Янко, по-известен в криминалните среди с прякора Мосю, както и негов работник.

В следобедните часове на вчерашния ден служители на сектор „Криминална полиция“ на Шесто РУ извършили проверка на къща в ромския квартал. Последвали претърсвания в имот на улица „Грамос“, и други две помещения – гараж и изба, стопанисвани от 39-годишен криминално проявен мъж.

При преминаване през замаскирана врата в част от избеното помещение бил обособен цех за рязане на тютюн. От проверените адреси са иззети машина за рязане на тютюн, електронна везна, 14 бали с тютюневи листа, както и нарязана листна маса, съхранявана в кашони. Иззетото количество възлиза на над 650 кг.

Като съпричастни към иззетите вещи са задържани двама мъже- 39-годишният собственик на цеха и неговия 34-годишен работник.

И двамата задържани са добре познати на полицията с криминалните си прояви – единият за извършени престъпления с незаконна търговия на безакцизни стоки, а другият – по линия наркотици.

Работата по документиране на случая продължава под надзора на Районната прокуратура.

Тони Михайлов – marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук