Начало Новини.бг 32-ри ден на протести в Благоевград

32-ри ден на протести в Благоевград

278
0

Противниците на правителството в цялата страна продължават да настояват за неговата оставка.

За 32-ри пореден път протестиращите в Благоевград се събраха пред сградата на Общината, за да потвърдят, че са неотменна част от натрупаното повсеместно недоволство срещу модела на управление. Че търпимостта на българите спрямо корупцията, задкулисието и злоупотребата с власт е изчерпана и демонстрантите няма да се откажат да искат предсрочни избори.

Хората тук, на площад „Георги Измирлиев”, които всяка вечер скандират „Оставка”, „Мафия”, вече се познават, въпреки че сред тях винаги могат да бъдат открити и нови лица. Политическите им убеждения са различни и нерядко предизвикват спорове и конфликти. По-малобройни или по-многобройни в даден момент, заради близостта на столицата и честите пътувания, те вярват, както написа живеещият във Виена благоевградчанин Емил Ценов, че сега „изборът е между чистотата и мръсотията, демокрацията и деспотията, съвестта и дебелокожието, културата и простотията, консенсуса и насилието, гражданската позиция и примирението”… От днес представители на Благоевград с палатка има и на „Орлов мост”.

Между изказващите се, вече разпознаваеми личности, с подчертан интерес се следят обръщенията на младата Савина Топурска, студентка по „Фотография и съвременно изкуство” в Париж. Днес тя направи изненада на дошлите с поръчаната от нея торта с лика на премиера Борисов, изобразен като фигура на Ленин, придържана от въжета, която пада от пиедестала.

Малко по-късно шествието с големия трибагреник се отправи по обичайния маршрут из улиците на града.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук