Начало Култура.бг За трета година лятна балетна академия във Видин

За трета година лятна балетна академия във Видин

274
0

Лятна балетна академия се организира за трета поредна година при Народно читалище „Цвят“ във Видин. Поканени са деца, които желаят да направят своите първи балетни стъпки, и възрастни, които с балетни стъпки се стремят да поддържат добра физическа форма. Заниманията и за начинаещи, и за напреднали, ще се водят при спазване на противоепидемичните правила, обясни балетният педагог и създател на академията Катя Ангелова:

„Търсим някакви варианти, които да са удачни и за децата за репетиция, да бъдем по-уединени в такъв план, че да няма видимост от страни на хора, които минават или пречат на нашата работа. И евентуално ако всичко върви добре и съберем повечко дечица, да направим една зрелищна изява накрая. За всички деца е, няма прегради, танцовото изкуство е за всички. Винаги съм имала и малка, и голяма група, дали са учили, дали не, аз не знам какво ще се появи. Няма да събирам стари с нови ученици. Възрастовата граница започва от четири години за малките, при големите е неограничена възрастта.“

Епидемията повлиява на преподавателската работа на Катя Ангелова, която работи предимно в София. За да не прекъсва връзката със своите ученички, в дните на изолацията й се налага да води занимания онлайн. Преди да се върне във Видин, балетният педагог провежда обучение в Равда.

Лятната балетна академия ще бъде открита на 17 август, от 17 часа, в салона на Народно читалище „Цвят“ във Видин.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук