Начало Хранене и здраве Не е истина! Цял живот сме варили картофите грешно

Не е истина! Цял живот сме варили картофите грешно

485
0

Май ще се окаже, че цял живот сме варили картофите грешно. 

След като сварите картофите винаги изливате водата, нали? Е, точно тук е грубата грешка, която всички допускаме. Оказа се, че картофеният бульон може да бъде много полезен.

В традиционната медицина картофеният бульон е признато лекарство за много проблеми. Според народната медицина бульонът от варени картофи помага при кашлица и хрема. Цаката е докато картофите се варят и водата ври да се надвесите над тенджерата и да подишате малко от изпаренията. Все пак бъдете внимателни да не се изгорите, докато се лекувате!

Също така, привържениците на традиционната медицина препоръчват да пиете картофен бульон, ако се оплаквате от физическа и психическа умора, тъй като се смята, че водата от варените картофи облекчава умората и стреса. 

Също така се препоръчва да използвате картофения бульон, за да се отървете от мазоли по кожата на ръцете краката и дори да „изравните“ тена си.

Внимание, противопоказания!
Ако решите да опитате да използвате картофен бульон, не забравяйте, че това лекарство има и няколко противопоказания. Така че хората с непоносимост към картофи, ниска киселинност на стомашния сок, захарен диабет и ниско кръвно налягане не трябва да използват този бульон за лечение.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук