Начало Новини.бг Пореден 39-ти ден на протести в София (ВИДЕО)

Пореден 39-ти ден на протести в София (ВИДЕО)

275
0

Антиправителствените протести продължават. В 39-тия ден от „триъгълника на властта” в 19 часа се очаква да започне традиционното шествие в София.
Още преди началото на самия протест се стигна до арест. Жена, във видимо нетрезво състояние отиде при палатковия лагер при Президентството и започна да се кара с протестиращите. Няколко мъже я избутаха настрани, а това видимо я ядоса още повече. Стигна се до намесата на няколко полицаи, които се наложи да я арестуват, предава NOVA.

Трите палаткови лагера в центъра остават.

Към момента няма информация за нови очаквани блокади тази вечер, тъй като организаторите от т.нар. „Отровно трио” не са съобщавали за такива.
Междувременно медицински сестри обявиха безсрочен протест за утре. От Синдиката на медицинските специалисти заявиха, че ще разпънат палатков лагер пред Министерството на здравеопазването в 18:30 часа.

От Сдружение „Зограф” пък поискаха културния министър Боил Банов да глоби организаторите на протеста от „Отровното трио” с 30 000 лв. Причината е поругаването и увреждането на емблематичната сграда на Народното събрание. Припомняме, че в четвъртък тя беше замеряна многократно от протестиращи с яйца и домати.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук