Начало Новини.бг Тръгва дело срещу убиеца на Андрея от Галиче

Тръгва дело срещу убиеца на Андрея от Галиче

301
0

Разпоредително заседание по делото за бруталното убийство на Андрея от врачанското село Галиче е насрочено за утре /вторник, 18 август/. Подсъдимият за смъртта на младото момиче е непълнолетният Аксел. Срещу извършителя са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че макар и непълнолетен, навършил 16 години, но като е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, на 11.01.2020 г. в с. Галиче умишлено е умъртвил Андрея Руменова, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване.

В нощта на престъплението тийнейджърът нападнал жертвата си, пребил я, а след това я изнасилил, като за да е убеден, че няма да го издаде я душил и после – заклал. Ден след престъплението бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените престъпления и посочил мястото, където изхвърлил вещите.

17-годишният Аксел бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала на селото. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.

Радио Видин;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук