Начало Новини.бг Увеличават студентските стипендии, ето с колко

Увеличават студентските стипендии, ето с колко

292
0

С минимум 20 процента ще бъде увеличен индивидуалният размер на студентските стипендии.

Заедно с Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и със Съвета на ректорите на висшите училища в България ще изготвим списък на студентските общежития с най-належаща нужда от ремонт и обновяване. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работна среща с представители на НПСС и с членове на Съвета на ректорите, на която бяха обсъдени предстоящите увеличения в размера на индивидуалните студентски стипендии и допълнителното увеличение на средствата за саниране, ремонт и обзавеждане на общежитията, съобщи пресцентърът на МОН, цитиран от БТА.

По време на срещата председателят на НПСС Даниел Парушев е изразил благодарността на цялата студентска общност за навременните мерки, взети от премиера и правителството за осигуряване на по-добри условия за студентите.

С осигурените от правителството преди седмица 100 млн. лв. ще бъдат увеличени всички студентски стипендии с най-малко 20 процента. До седмица ще бъде готов списъкът на общежитията, които приоритетно ще бъдат ремонтирани. Определянето им ще стане на поредица срещи между МОН, Националното представителство на студентските съвети и Съвета на ректорите, като с приоритет ще са тези с най-голяма амортизация и с най-много студенти.

Преди дни от НПСС припомниха, че средства за ремонти на студентските общежития не са отпускани от 2008 г. насам.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук