Начало Новини.бг 17 август: Протестиращите обстрелват с яйца сградата на Министерския съвет (ВИДЕО/СНИМКИ)

17 август: Протестиращите обстрелват с яйца сградата на Министерския съвет (ВИДЕО/СНИМКИ)

301
0

Пред Министерския съвет недоволни от управлението се събират за традиционното си шествие, съобщи NOVA. Възлови кръстовища в столицата продължават да са блокирани. Малко по-рано от „Отровното трио” заявиха, че готвят голям национален протест, но не казаха кога. Тази вечер яйца полетяха към сградата на Министерски съвет в 40-я ден на антиправителствени протести.

„Няма как да допуснем диктатурата да стане законна у нас. Просто това няма как да стане. Сега има мека диктатура, която е незаконна”, каза Николай Хаджигенов.

БГНЕС „Направихме структури на протеста в 36 града, ще организираме мощен национален протест, явно тези хора са глухи. Естествено пак в мирно време, но нека се види колко сме, кои сме и каква ще е реакцията”, добави проф. Велислав Минеков.

Към 19 часа протестът преминава без напрежение, а рано тази сутрин недоволните граждани се събраха и протестираха пред Министерство на правосъдието.

БГНЕС В 40-я ден от протестните действия и трите палаткови лагера остават. Сутринта обаче започна с напрежение. Малко преди 9 часа, движение „Боец” тръгнаха на шествие от „Орлов мост”.

Протестиращите стигнаха до правосъдното министерство и се опитаха да влязат вътре, за да се срещнат с министъра.

„Дошли сме да връчим оставката. Още с пристигането поискахме да влезем тук мирно в тази обществена сграда. Това не се случва не по ваша вина. Това не се случва защото министърът се скри заключвайки се”, каза Георги Георгиев от сдружение „Боец”.

В знак на несъгласие, входът беше временно блокиран с туби минерална вода. Минути по-късно сградата беше обстрелвана с яйца. А протестиращите отново се върнаха на „Орлов мост”.

dariknews.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук