Начало Новини.бг Вандали вилнеят нощем из Шумен

Вандали вилнеят нощем из Шумен

303
0

Няколко вандалски атаки са осъществени в Шумен през уикенда. Пострадала е детска площадка на ул. „Петър Парчевич“, разположена в близост до онкоотделението. Има сигнал и за потрошени пейки в градската градина на Шумен, а също и за вандалски прояви срещу детска площадка в квартал „Боян Българанов“.

Стойчо Стойчев, главен експерт „Протокол“ в Община Шумен, коментира пред медиите, че се надява полицията да установи извършителите на вандалските прояви. Той присъства на среща с медии и граждани на един от пострадалите обекти – детска площадка в двора на блок на ул. „Петър Парчевич“.

Гражданите се жалват, че от месеци непълнолетни се събират надвечер там, играят хазарт, пушат, пият, уринират и замърсяват с фекалии пространствата около детската площадка и разположен в близост трафопост. След конфронтация с младежите и тийнейджърите гума на автомобила на мъж от квартала е била пробита. Частен камион на друг мъж, участвал в конфликт с непълнолетните, е бил надраскан. Възрастните от квартала са звънели в полицията, но не са пускали писмени жалби, до този момент не са търсили и съдействие от страна на Община Шумен. Те разчитат да се осигури видеонаблюдение, полицейски екипи да посещават детската площадка или тя да бъде демонтирана.

Радио Шумен;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук