Начало География.бг „Сън“: Слънчев бряг се превърна в призрачен град

„Сън“: Слънчев бряг се превърна в призрачен град

308
0

Броят на туристите е далеч от обичайното на Слънчев бряг – популярен сред почиващите, които търсят евтина пакетна оферта, пише британското издание“Сън“.

Хотелите в популярния български курорт Слънчев бряг затварят по-рано тази година заради липсата на британски туристи. България остава в списъка за страните за карантина на Великобритания, което означава, че пътуването до там не се препоръчва и всички британски летовници трябва да се самоизолират за две седмици след прибирането си от там, пише „Сън“.

Броят на туристите е далеч от обичайното на Слънчев бряг – популярен сред почиващите, които търсят евтина пакетна оферта. Причината е забраната за пътуване.

Въпреки че август е пикът на сезона, курортът често остава отворен през септември и октомври, особено с резервациите за средата на октомври.

Офертите, които се предлагат за пътуване до Слънчев бряг за следващия месец включват 7 нощувки и полети от 198 паунда на човек или една седмица ол инклузив за 355 паунда на човек, въпреки забраната за пътуване.

Елена Иванова, заместник-председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, заяви, че много от най-големите хотели ще затворят от 10 септември заради липсата на туристи.

Досега някои от по-малките хотели привличаха местни и руски туристи. Някои, обаче, можаха да работят едва няколко седмици преди да бъдат принудени да заворят отново заради липсата на полети, докарващи летовници.

Курортът се опита да насърчи туристите чрез чартърни полети, евтини оферти и безплатни екстри като чадъри и шезлонги.

Въпреки това, заради невъзможността на британските туристи да се завърнат това лято, някога популярната плажна ивица стана призрачен град, пише британското издание.

Слънчев бряг е наречен „българският Магалуф“ заради евтината пиячка и парти комплексите, привличащи британските туристи. За съжаление това е далеч от истината тази година с празните клубове и плажни барове в разгара на лятото, посочва още „Сън“.

pochivkablitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук