Начало Новини.бг Трима задържани след напрежението на протеста при Румънското посолство (Видео)

Трима задържани след напрежението на протеста при Румънското посолство (Видео)

478
0
Наталия Герджикова

Наталия Герджикова

Нападнатата жена и двете й деца също бяха закарани в Първо районно управление

Трима души са задържани за инцидента със счупената кола при Румънското посолство снощи  Жената  и двете й деца също бяха закарани в Първо районно полицейско управление.  Там тя даде показания,.а полицаите описаха и щетите по автомобила. Адвокат на организаторите на протеста от Отровното трио се опита да влезе в районното и да помогне на задържаните, но не беше допуснат. На място се събраха  и част от протестиращите.

Припомняме, че в понеделник късно вечерта протестиращи изпочупиха колата на 44-годишна жена с деца  на бул. „Ситняково”.

До тази ситуация се стигна, след като жената опита да премине с колата си си през блокадата и показа неприличен жест, с което си навлече още повече гнева на демонстрантите. Тя, както и децата – на 2 и 9 години, и мъж, пътувал с тях, бяха отведени в полицията. 

Протестиращи твърдят, че ги е провокирала. Жената пък казва, че просто е опитала да се прибере.

От СДВР пък информираха, че няма полиция, която да осигурява реда при спонтанните блокади, тъй като организаторите категорично отказват да спазват изискванията на закона. От там допълниха, че столичната полиция не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. А отговорността за това била на организаторите и на хората, които блокират кръстовищата.

Остават блокирани ключови кръстовища в София – на Орлов мост, Софийския университет и Триъгълника на властта. От вчера протестиращите имат нова тактика – да окупирани държавни институции. Вчера това се случи с Министерството на правосъдието, а сградата му беше замервана с яйца.

На Орлов мост е бил задържан и въоръжен  с пистолет млад мъж. Според очевидци той е хвърлил стъклена бутилка и е бил в нетрезво състояние. Мъжът е задържан.

nova.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук