Начало Български феномени През 1987 г. Ванга издала тайна, която не дава покой на цяла...

През 1987 г. Ванга издала тайна, която не дава покой на цяла България и до ден днешен

414
0

Гробът на Левски е в черквата “Свети Никола” в София, доверила пророчицата единствено на Павел Кипров

„И днес, в деня на кончината на леля Ванга преди 24 години не бяха малко хората, които почетоха паметта й. Сами изчакваха, за да не се събират нагъсто в черквата и около гроба й. Запалваха по свещичка и погалваха лика й. Иначе, заупокойната молитва беше отслужена в събота преди обед, когато е денят на починалите“, това каза Серафим Иванов, управител на Храмов комплекс Рупите, цитиран от „Телеграф“/Монитор/.

Серафим Иванов и Ванга

„Гробът на Левски е в черквата „Свети Никола“ в София“ – това са сакралните думи, които пророчицата Ванга доверява единствено на Павел Кипров от симитлийското село Черниче.

Тази тайна тя му разкрива още през далечната 1987 година, а той я сподели пред пишещия тези редове преди години. Въпреки, че гласност на този факт се даде още тогава все още хората, от които зависи да проверят тези думи на Кипров не ги взимат на сериозно и още не се наемат да ги проверят.

“Наближава денят, в който ще се открие гробът на Левски, сподели наскоро отново Кипров. Защото второто изречение на леля Ванга тогава беше: “България ке тръгне нагоре, когато се открие гроба на Левски. Свидетел на този разговор с пророчицата беше моят приятел Славчо Димов от Симитли”, разказва Кипров.

Кипров се запознава с леля Ванга през 1964 година, когато неговия чичо Владимир Филаретов го води за първи път при нея. Покрай чичо си става близък с леля Ванга и често отскачал до Петрич или Рупите. Помагал й в градината или й оправял това онова по къщата.

“Аз чета много историческа литература. Тогава, през 1987 година току-що беше излязла втората книга за Николай Хайтов за гроба на Левски и когато седнахме с леля Ванга на раздумка аз я попитах ей така, между другото: “Ти ли му каза на Хайтов къде е гробът на Левски?”. Тя замълча за секунди, обърна лице към мен и в познатата си поза, с ръка върху библията ми казва: “Що ме набеждаваш, че аз съм му казала. Не е там, където той пише. Искаш ли да ти кажа къде е гробът на Левски? Затаихме дъх със Славчо, а тя продължи: Дарявам тайната за гроба на Левски на тебе. Разполагай с нея и я използвай така, както намериш за добре. Левски е в черквата “Свети Никола” в София!”

В София има две църкви, познати като “Свети Никола”. Едната е срещу Софийската митрополия в центъра на града, а другата, по-голямата е в градинката на улица”Опълченска”.

Без съмнение става дума за първата, малката църква, защото другата е построена след смъртта на Апостола.

Според Кипров наближава денят, в който истинският гроб на Левски ще бъде открит.

Иска се единствено желание и воля от хората, от които зависи това. Както от Светия Синод, така и от кметството. С един по-мощен металотърсач това е работа за минути време. Защото тогава пророчицата му е казала още, че и той самият ще присъства на разкопаването на гроба. ”Търсете кръста”, му е казала тя. Тоест Левски е препогребан тогава от своя приятел отец Софроний в пръстения под на малката църква “Свети Николай Мирликийски”. Кипров има още два разговора с леля Ванга за гроба на Левски. Тя му е споделила, че тялото на Апостола е било изровено от неговия близък приятел дякон Софроний, който служел в същата църква „Свети Никола“. Неведнъж Левски се е криел при него, когато е идвал в София. Делели са всичко, завивали са се с една черга в студовете през зимата. Дякон Софроний изкопава мъртвото тяло на приятеля си на втората нощ след обесването му и го завива в същата тази черга. Тя му е била постеля, а после става и покров. После Софроний го понася към църквата. Разстоянието не е било голямо. Първата нощ Софроний оставя трупа под одъра. Не е имал сили да копае замръзналата земя. След това го полага в гроб. В него слага метален кръст. Вероятно сребърен. Тя беше убедена, че всичко се е случило точно по този начин, предава думите на пророчицата Павел Кипров.

При едно от редките си пътувания до София леля Ванга отива да се черкува в същата църква «Свети Никола», свидетелства още Павел Кипров.

Дякон Софроний е убит малко след смъртта на приятеля си Васил Левски. Така истината за гроба на своя приятел той отнася със себе си.

Павeл Кипров научава още много неща при срещите си с пророчицата. Но не ги споделя на всеки. Той потвърди само, че наистина той и чичо му спасяват живота й, защото близки до нея се опитали да я отровят.

Веднъж двамата я заварват в тежко състояние, на легло: „Умирам”, простенала пророчицата. Оказало се, че някой я е тровил с храната. Тя успяла да се излекува от отравянето, но отказвала да се храни, за да не й сипят пак нещо в храната. Не била яла нищо от три дни, съмнявала се във всеки. „Беше си отишла”, разказва Павел Кипров. След увещания пророчицата се съгласила да се храни само ако съпругата на чичо му Владимир Филаретов готви яденето. Седмици наред Кипров или чичо му пътували от Черниче до Рупите, за да носят на леля Ванга прясно сготвена храна.

Blitz.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук