Начало Новини.бг Събират средства за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен

Събират средства за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен

326
0

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен обяви кампания за събиране на средства за изграждане на лаборатория за диагностика на Covid-19 с PСR метод.

Според  директора на болницата д-р Васислав Петров тя е необходима за по-бързо диагностициране на пациентите от областта.

За изграждането на лабораторията са необходими около 80 000 лева. Дарителската банкова сметка е поместена на интернет страницата на болницата.Към момента се ползват услугите на лаборатории в други градове, а това забавя резултатите, понякога повече от 24 часа, каза д-р Петров. 

„Последния месец, за съжаление, лабораторията в Стара Загора започна да не работи в събота и имаме много голям прозорец между петък и понеделник с много пациенти, които чакат много дълго време изследването за коронавирус. Направихме организация, сключихме договор с частна лаборатория в Бургас, за да може поне в събота да се правят, за да не се затлачва болницата и триажното отделение. Но аз смятам, че за града и областта е редно да имаме една лаборатория, която прави такива PСR тестове“.  

Лабораторията ще обслужва нуждите на болницата, а след това и на другите лечебни заведения в областта, каза още д-р Петров.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук