Начало Новини.бг Асоциация „Родители“ призова за топла вода и сапун във всяко училище

Асоциация „Родители“ призова за топла вода и сапун във всяко училище

341
0

Във всяко българско училище да има топла вода и сапун като мярка срещу разпространението на коронавиус – това настояват от Асоциация „Родители“ в позиция до главния здравен инспектор Ангел Кунчев и до просветния министър Красимир Вълчев.

„Редовното измиване на ръцете с топла вода и сапун е един от най-важните фактори за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Въпреки това все още не всички български училища ги осигуряват в тоалетните или в мивките в столовете и в класните стаи. Това излага на повишен риск от зараза учениците и техните семейства, учителите и всички служители в училището, посочват от Асоциация „Родители“.

И допълват, че използването на дезинфектанти донякъде решава проблема, но излага всички, особено децата, на повишен риск от алергии и нежелани кожни и дихателни реакции, понякога с дългосрочни последствия.

Във връзка с това от неправителствената организация настояват регионалните здравни инспекции да направят незабавна проверка на всички училища в страната за наличие на топла вода и сапун за всички ученици и за неотложни предписания за попълване на пропуските там, където те липсват.

„Въпросът е от първостепенна важност за живота и здравето на децата и не можем да си позволим да си затваряме очите или да отлагаме решаването му“, пише в заключение от родителската асоциация.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук