Начало Култура.бг Традиции.бг Виненият фестивал „Дионисиеви дни“ започва в петък в Царево

Виненият фестивал „Дионисиеви дни“ започва в петък в Царево

319
0

Четвъртото издание на Винен фестивал „Дионисиеви дни“ в морския град започва на 21 август и ще продължи три дни. Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица „Хан Аспарух“. 

И през тази година ще бъде направено класиране на вината от специално поканени професионални технолози от Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

Оценката ще се извърши по международната 100-точкова система на Робърт Паркър в сляпа дегустация.

Така конкурсът за най-доброто вино на Дионисиеви дни Царево 2020 се явява единственият професионален през тази година по Черноморието.

Ще има две класации – за бяло сухо вино /тъй като е най-предпочитано и през този сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/.

След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакети и грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Във фестивала ще има артистична програма, която да допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Бургаската лозаро-винарска камара „Южно Черноморие”.

В него ще вземат участие компании – лидери в производство на български вина и спиртни напитки.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.

Радио Бургас;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук