Начало Новини.бг За учениците в Бургас: 2 000 първолаци ще влязат в красиви и...

За учениците в Бургас: 2 000 първолаци ще влязат в красиви и ремонтирани класни стаи

345
0

Над 2000 първолаци в Бургас ще прекрачат училищния праг в чисто нови класни стаи с антибактериални настилки, индивидуални чинове и оборудвани с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър.

Това обяви в профила си в социалната мрежа Фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов.

В момента общината ремонтира 92 класни стаи в 33 училища, до дни започва и съвременното им оборудване.

„Целта е да осигурим сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение“, поясни кметът.

Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране. Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще има интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели тип.

Освен реновираната материална учебна база, въвеждаме и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности.

burgasinfo.com; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук