Начало Новини.бг 42-ра поредна вечер на протест в София (Галерия)

42-ра поредна вечер на протест в София (Галерия)

300
0

Остават блокадите на три места в центъра на столицата – Орлов мост, булевард „Цар Освободител“ и Ректората на Софийския университет.

Протестиращи продължават да се събират пред сградата на президентството.

Изображение 492942
Изображение 492941
Изображение 492939
Изображение 492940

От трибуната адвокат Николай Хаджигенов обяви датата за провеждане на Велико народно въстание – 2 септември. То ще започне сутринта и няма да приключи с края на работния ден. Тогава демонстрантите ще докажат, че не ги е страх и ще постигнат целите на протеста. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Протестиращите коментираха призивите за премахване на блокадите, отправени от местната власт. Според тях, ако управляващите са загрижени за софиянци и искат да възстановят свободното придвижване в града, ще си подадат оставката. Чуха се остри коментари по отношение на ремонтите и за поддържането на градската инфраструктура.

Палатковият лагер на Орлов мост е напълно възстановен, след като снощи бурята отнесе част от палатките на протестиращите. Към 20 часа ситуацията там е спокойна. По-рано към демонстрантите се присъедини група от Пловдив, дошла да ги подкрепи.

Ето какво заявиха протестиращи пред БНР:

„Трябва да има протест винаги, когато се случва нещо неадекватно в България, така че подкрепям този и всеки един следващ протест. Решение за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание е решение за някои хора, за мен не знам дали е решение, но допитване до народа не е лоша идея“;

„Моето мнение от 41 дни едно и също – оставка на Борисов, на Гешев, на Кошлуков и Цацаров. Смяна на цялата система“;

„С оставките не се свършва – след това реформа на цялата държавна администрация, честни избори и граждански контрол върху институциите“.

news.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук