Начало Новини.бг 210 тона опасен отпадък е загробен в землището на с. Рупци (Снимки)

210 тона опасен отпадък е загробен в землището на с. Рупци (Снимки)

321
0

Приключиха действията по разследването на открития загробен опасен отпадък в землището на с. Рупци, общ. Червен бряг. Установено е, че в землището на селото в силажни ями са били загробени  210 тона опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране. Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от групата „Монбат“ на друго търговско дружество, което не притежава нужните инсталации за оползотворяване на опасните отпадъци и те са били заровени в землището на с. Рупци.

Предприетите действия по разследването са в рамките на образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура за организирана престъпна  група, създадена с користна цел, с участието на длъжностни лица, по което привлечени като обвиняеми са Ат.Б., Пл.Б., Кр. Ж., бивш зам. министър на околната среда и водите, и други длъжностни лица от различни търговски дружества.

През м. юли 2020 г. в рамките на същото досъдебно производство стотици тонове опасен отпадък бе открит и изровен и в местността „Лъката“ край Червен бряг.  

Действията по разследването продължават. Предстои да се извърши допълнителен оглед на площадки и помещения, разположени и в индустриалната зона в гр. Плевен, в които също са открити огромни количества опасни отпадъци, предмет на разследване по същото дело.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук