Начало География.бг Близо 500 декара нови гори ще израстат край Генерал Тошево

Близо 500 декара нови гори ще израстат край Генерал Тошево

359
0

Близо 500 декара нови гори ще израстат през следващите четири години в землището на Държавното горско стопанство в Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.

Още тази есен ще бъдат залесени около 170 декара като на част от площите ще бъдат възстановени полезащитни горски пояси. Ще бъде подготвена почвата и в масиви от над 100 декара, в които младите фиданки ще бъдат засадени догодина.

Кампанията се финансира с подкрепата на Програмата за развитие на селските райони по мярка за възстановяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития, посочват от пресцентъра.

Други 180 декара млади гори ще се разлистят край Генерал Тошево и в рамките на проект за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България, посочват от Североизточното държавно предприятие.

Новите масиви в Добруджа ще бъдат залесени с местни видове – цер, планински ясен и сребролиста липа. Фиданките за кампаниите ще бъдат осигурени от разсадници на Североизточното предприятие, а за цера ще бъде използван жълъд, който работниците в горското стопанство в Генерал Тошево ще съберат.

Радио Варна;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук