Начало Вяра.бг Погребаха починалия от COVID-19 митрополит Амвросий

Погребаха починалия от COVID-19 митрополит Амвросий

253
0

Доростолският митрополит Амвросий беше погребан днес при спазване на противоепидемичните мерки, заявиха днес от епархията. Дошлите на поклонението влизаха в храма с маски и по специални коридори, като не се задържаха вътре след отдаването на почитта си, съобщи БТА.

Владиката на Доростолска епархия почина на 18 август следобед, след 18 дни в областната болница в Силистра с установена зараза от COVID-19.

 И миряни, и свещеници посрещат кончината му с тъга, тъй като митрополитът се прояви през десетте години на своето управление на епархията като добър администратор, при който бяха построени три нови църкви, отремонтирани десетки други, и който имаше специална грижа за нуждите на обикновените свещеници. А миряните ще помнят благите му и насърчителни думи по всеки повод.

За да го изпратят в последния му земен път днес дойдоха митрополитите на Неврокопска и Видинска епархии, както и епископ Ероним, специален пратеник на румънския патриарх. Амвросий беше погребан до гроба на своя предшественик митрополит Иларион в двора на катедралния храм „Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел“.

До избирането на нов митрополит Доростолска епархия ще бъде управлявана временно от Западно и средноевропейски митрополит Антоний.

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук