Начало География.бг Солени цени по морето: Бира с три лимонади удариха 30 лв.

Солени цени по морето: Бира с три лимонади удариха 30 лв.

265
0

Въпреки кризата от пандемията, цените по морето в заведенията са със сериозен скок. Туристи плащат 30 лева за три лимонади и бира на крайбрежната алея в Балчик, съобщава „Телеграф“.

В зависимост от ресторанта, порция пържен сафрид е 8-10 лева, някъде дори е 12 лева. Пържената цаца е от 4 до 6,50 лева, а рибената чорба е 4-5 лева. Кебапче и кюфте се предлагат за по 2 лева. Само деликатесните риби държат цена от началото на сезона. Порция печен на скара лефер е 30 лева, пърженият калкан е от 25 до 30 лева.

Заведенията, разположени на първа линия по плажа, извадиха менюта с цени писани заедно. Безалкохолното е заковано на 3,50 лв., водата 2,50 лв., сандвичът – 12 лева, бирата – 5 лв. До миналото лято подобни цифри имаше само в най-хитовите плажни барове, а този сезон се оказаха повсеместен „стандарт“. Дори и най-непретенциозните капанчета, които обичайно предлагат хот-дог, сандвич и пица вдигнаха цените почти двойно и започнаха да предлагат „хапката на крак“ за минимум 10 лева, стига да попадат в горещата зона около морето.

В унисон с новата мода, разносвачите по плажа също вдигнаха цените. Пластмасова чашка, пълна с плодове – диня, пъпеш, праскови се продаваше на плажа в Слънчев бряг за 5 лева. На плаж „Перла“ в Приморско кочан варена царевица скочи от 2 на 3 лева.

Dnes.bg;RodBG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук