Начало Новини.бг „Събуди се, Благоевград!”

„Събуди се, Благоевград!”

302
0

  И тази вечер на недоволство срещу правителството и главния прокурор в Благоевград премина без изненади, но със силна енергия и настроение. Около 19 часа протестиращи от различни възрасти и професии, основната част от които вече познати лица, се събраха пред сградата на Общината, за да потвърдят, че не са се отказали от своите искания. Сред тях бяха и будни благоевградчани, живеещи извън страната.

  Онова, което обединява присъстващите, е дневният ред в момента на обществото срещу корупцията и мафията, макар че в изказванията проличават и политическите им различия. Някои дори реагират остро на антикомунистически призиви, докато други обясняват търпеливо свързаността между българския комунизъм и българската корупция. Има също индивидуални и по-радикални жестове, като участието преди ден на общинския съветник Калоян Ханджийски в щафетна гладна стачка, която е организирана от Русенския граждански комитет „Съвест” и която продължи 24 часа.

   На фона на звучащите всеки път изпълнения на Слави Трифонов и Ку-ку бенд, както и песни от романтичните години на промяната, след падането на Берлинската стена, възгласи „Оставка”, „Мафия” озвучаваха дълго площад „Георги Измирлиев”. Почти незабележимо присъстваха и охраняващите протеста полицаи, които спокойно наблюдаваха вече познатия сценарий, а той завърши с шествие с крайна точка сградата на Областната администрация. Преди това протестиращите оставиха своя символичен подарък – тиква пред офиса на ГЕРБ и дезинфекцираха стълбите срещу разпространение на коронавирус.

Радио Благоевград;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук