Начало Култура.бг Летните вечери със златните филми на българското кино продължават

Летните вечери със златните филми на българското кино продължават

329
0

В събота, 22 август, ценителите на седмото изкуство в Ямбол ще гледат един от най-обичаните български филми „Комбина“ /1982 г./ на режисьора Никола Рударов с Иван Иванов и Ваня Щерева в главните роли. Музиката е композирана от нашия съгражданин Митко Щерев.
Филмът е първият български криминален екшън от съвременен тип. Модерният вид на героите, жаргонните диалози, морската обстановка, ръкопашните схватки, стрелбите, преследванията с коли, замесени наркотици (невиждано дотогава в български филм) са все предпоставки за огромния зрителски интерес към „Комбина“. С ролята си във филма Иван Иванов окончателно затвърждава образа си на звезда и секссимвол на българското кино в онези години, а изборът на останалите актьори е удачно подбран. След големия успех логично се мисли и за продължение, но това съвпада с процеса за атентата срещу папата, където се лансира т.нар. „българска следа“ и е преценено, че не би било удачно в темата за наркотиците да се намесва името на България.

Началният час и на двете прожекции в обновеното Лятно кино в Градски парк – Ямбол е от 21:00 часа, със свободен вход за зрителите.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук