Начало Култура.бг Музикална приказка в Крайдунавския парк на Видин зарадва децата

Музикална приказка в Крайдунавския парк на Видин зарадва децата

271
0

Музикална приказка в Крайдунавския парк на Видин зарадва децата в четвъртък вечер. Безплатният концерт за деца „Трите патета“, който представи Симфониета Видин, бе по инициатива на Общината. След кукления спектакъл „Дядовата ръкавичка“, това е втори подарък, който местната институция прави през месец август за най-малките.

За концерта, който се състоя в Крайдунавския парк, при емблематичните фигури на лисичките, се събраха много деца, заедно с родителите си. Сред зрителите бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметовете Борислава Борисова и Десислава Тодорова. „Трите патета“ е по музика на Петър Ступел и текст на Стефан Цанев. Част от програмата бяха и популярните детски песнички „Мила моя мамо“, „Тръгнал кос“, „Болното коте“, „Две калинки“, „Зайченцето бяло“.

Освен да се наслаждят на хубавата музика, малчуганите имаха възможност да се запознаят с различните музикални инструменти, да участват и спечелят награди във викторина и да получат лакомства от организаторите на събитието. Музикалната приказка се превърна в истински празник за видинските деца. Представленията на открито, които се организират съобразно изискванията на извънредната обстановка заради COVID-19, са свързани с обещаните безплатни културни ваучери от Община Видин за посещение на театър, кино, концерти и др. от децата.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук