Начало закон и ред Въпреки забраната – джипове към Седемте рилски езера

Въпреки забраната – джипове към Седемте рилски езера

670
0

Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове, сигнализираха наши зрители.

При качването на лифта Пионерска – Рилски езера туристите дори са спирани от хора, които им предлагат превоз с джип до езерата срещу 15 лв.

На долната станция на лифта е препълнено с туристи, възмущават се още планинарите.

Припомняме ви, че със заповед на министъра на околната среда и водите от 13.08. се забранява нерегламентираното превозване на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете продължават да се движат или не ще осъществяват служителите на парк „Рила“, както и от РИОСВ-София.

„От днес офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща, които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа“, коментира тогава решението си министър Димитров.

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук