Начало Новини.бг В 7 търновски училища започват ремонти на кабинетите по природни науки

В 7 търновски училища започват ремонти на кабинетите по природни науки

301
0

Започват ремонти на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в страната. Правителството отпусна над 16 милиона лева за модернизация на учебните бази.   Седем училища в община Велико Търново вече са одобрени за финансиране на първия етап.

В училището в Килифарево, което с остаряла материална база, също се надяват в най- скоро време да обновят кабинетите по природни науки.  

Основното училище в Килифарево е построено през 1933 година, а е достроявано през 1982-ра година, като никога не е правен ремонт на сградата. Не е подпомагано с общинско или държавно финансиране за материалната база. В училището учат 75 деца.

От училището са кандидатствали за  финансиране по програмата за обновяване на кабинетите по природни науки.  

21 са общинските училища във Великотърновско, като голяма част от тях са със санирани и ремонтирани фасади на сградите по различни европейски и национални програми.  

Регламентът на програмата за обновяване на кабинетите по природни науки предвижда училищата с над 300 ученици да получат до 300 000 лева, а тези с по-малко ученици – до 50 000 лева.  

От Община Велико Търново ще обмислят да включат училището в Килифарево и в националната програма за изграждане и реконструкция на детски градини и училища, за да се ремонтира основно близо стогодишната сграда.

kanal3.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук