Начало Култура.бг Капана фест – магнит за позитивни мисли и хора

Капана фест – магнит за позитивни мисли и хора

516
0

Капана фест събира тази седмица в Пловдив любители на артистичните фестивали на открито. Шатрите по павираните улички са изпъстрени с автентични сувенири, бижута, тениски, книги и други творчески продукти, радващи посетителите на традиционния базар по Малката главна. Пловдивският фестивал предлага богата музикална програма на няколко сцени, „зелени“ храни и нестандартни забавления. Днес е последният ден от десетото издание на фестивала.

„Капана фест е насочен към българското“ , казва Станимир Кронев от екипа на организаторите. По думите му желаещите да се включат всяка година се увеличават, което е индикация за това, че повече хора се ориентират към дребен собствен бизнес. „Хората имаха нужда тази година повече отвсякога от Капана фест“, смята той.

Тази година има 90 участници.

Галя Даскалова има магазин за цветя и създава „предмети с душа“. „Вдъхновение, което ми дойде преди две години. Думите започнаха да се подреждат, да звучат като музика. Бяха провокирани от картините на моя приятелка, направихме заедно едни картички…“, връща се във времето тя и споделя как идеята е пораснала и се е развила в най-разнообразни авторски картички с надписи за различни поводи и състояния.

Идеологията, която „изповядват“ предметите с душа и живите думи е – рисувай смисли, сбъдвай мечти, поправя се, не спирай, дори да не върви“, обобщава Галя.

Христина рисува камъчета. Признава, че има култ към камъните и инициативата се е развила съвсем естествено. Сега прави 5 игри с изображения върху камъчета, някои от които са подходящи за цялото семейство..

Цвети е дизайнер. Разказва за идеята да се изобразят графично стъпките на традиционни български хора. „Поглеждаме от различен ъгъл хората и представяме визуално, графично формата на хората. Всяко хоро, в зависимост от спецификата на стъпките си, получава уникална форма, когато се изиграе в кръг“, разказва тя за предаването „Чуй лятото“.

Източник Радио Пловдив

Снимки БТА

cross.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук