Начало Култура.бг Летни театрални вечери в Благоевград

Летни театрални вечери в Благоевград

360
0

От тази вечер до събота в Благоевград стартират летни театрални вечери. Едни от най- успешните камерни и моноспектакли в страната ще се играят на сцената на летния театър, който наскоро беше възстановен от общината.

Седем постановки са включени в афиша на летните театрални вечери, които имат амбицията да поставят началото на нова традиция в областния център, каза заместник-кметът по културата на Благоевград Василиса Павлова:

„Това е един много интересен съвместен проект с драматичен театър „Никола Вапцаров“ и община Благоевград и в селекцията на седемте спектакъла и постановки с множество номинации и награди от България и чужбина се случиха благодарение на този театър“

Културното събитие е съобразено и с ограниченията, наложени заради коронавируса. Постановките са камерни и моноспектакли, местата за публиката също предвиждат дистанция, въпреки откритото пространство на летния театър, който беше възстановен и ремонтиран след повече от 20 години. И хората на театралното изкуство и зрителите имат потребност от култура, заяви директорът на Драматичния театър в Благоевград Маргарита Мачева, която е направила селекцията за летните театрални вечери:

„Хората в града имат нужда от достъп до култура. Това се усеща осезаемо, когато имаме представление, че хората наистина са зажаднели за театър“.

БНР;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук