Начало Култура.бг Със спектакли за най-младата публика и концерт завърши петото издание на фестивала...

Със спектакли за най-младата публика и концерт завърши петото издание на фестивала „Опера на върховете – Белоградчишки скали“

324
0

Видин, 24 август /Валери Недялков, БТА/
За първи път в програмата на петия летен фестивал на открито „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ са включени спектакли за най-младата публика, а проявата беше открита с концерт, посветен на 170-та годишнина от Белоградчишкото въстание,съобщи за БТА зам.кметът на община Белоградчик Росен Младенов.
Фестивалните дни, които тази година са в рамките на три дни, започнаха с концерт посветен на 170-години от Белоградчишкото въстание, а водещи солисти на Софийската опера и балет са представили произведения на Парашкев Хаджиев и Любомир Пипков.
За най-младата публика са представени постановките „Вълшебната флейта“ от В.А.Моцарт, адаптирана версия за деца и детския спектакъл „Трите прасенца“ от Ал. Райчев. Фестивалът „Опера на върховете“ – Белоградчишки скали се провежда за пета поредна година в Белоградчик по идея на режисьора Пламен Карталов. Четири поредни години спектаклите се провеждаха в първия двор на крепостта в Белоградчик в рамките на седмица, тази година те се играха в летния театър на града.

БТА;РодБГ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук