Начало Спорт.бг Футболистите на Ботев с изявление след срещата с Гиздаков и Златев

Футболистите на Ботев с изявление след срещата с Гиздаков и Златев

322
0

Футболистите на Ботев спретнаха депеша, с която отговарят на изявленията на члена на Борда на директорите Борис Гиздаков след срещата помежду им снощи. Поместваме официалната позиция на футболистите на Ботев Пловдив:

Уважаеми Ботевисти,

Искаме да изразим нашата позиция относно случилите се “грозни сцени”, така представени от г-н Гиздаков, вчера.

Ние искаме да внесем яснота около проведената среща вчера, между нас и двама от членовете на БД. Ние като ПРОФЕСИОНАЛНИ футболисти на клуба и заинтересовани за случващите се събития около него, сме длъжни да бъдем запознати с това, как ще функционира любимият ни отбор.

Именно поради тази причина потърсихме конкретика и зададохме няколко въпроса към г-н Борис Гиздаков и към г-н Тервел Златев. Уви нито получихме отговори, нито яснота за бъдещето на Ботев Пловдив. Вместо това, въпросните теми бяха отклонени в друга посока и неколкократно най-старият футболен клуб в България бе сравняван с тежката ситуация в Левски София.

На всички ни бе ясно, че горепосочените две имена нямат никакви идеи относно съществуването на нашия тим и това как ще се процедира и финансира клубът, за в бъдеще. Г-н Гиздаков ясно заяви, че в момента е важно клубът да оцелее, което е абсурдно на фона на отличното финансово състояние, което цареше при г-н Самуилов.

Крайно сме огорчени от думите на въпросния господин Гиздаков, в интернет пространството. Недопустимо е член на БД да нарече футболистите и треньори на клуба – „организирана престъпна група“. С днешното си изявление г-н Гиздаков за пореден път вся разделение в „жълто-черното“ семейство. Откровените лъжи и липса на уважение към треньорския щаб и част от водещите футболисти е ясен знак за неговите намерения как смята да управлява клуба.

Затова предложихме да бъде свикана среща, между УС на Сдружение ПФК Ботев и бившия мажоритарен собственик г-н Самуилов, на която акциите да бъдат върнати обратно на г-н Самуилов.

Ние, футболистите заставаме зад спортно-техническия щаб и не желаем да бъдат предприемани каквито и да е било промени. Нашето желание е да се изтръгнат всички интриги и спорове, да изчезне напрежението, което се създава и да сме обединени в една цел – светлото бъдеще на Ботев Пловдив.

Тази декларация не е написана от нас, поради натиск от страна на ръководството на клуба, а е следствие на нашата загриженост към клуба, след твърденията на новото ръководство, че на преден план стои оцеляването на жълто-черния тим.

БОТЕВ го е имало и ще го има!

Когато сме заедно, сме най-силни!

Треньорският щаб и футболистите на ПФК Ботев Пловдив

26.08.2020г., гр. Пловдив

marica.bg; rodbg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име тук